Mama, papa, weet je? Ik heb kwaliteiten!

cover_inspiratieboek2

Wat ben jij druk …
En wat ben jij saai …
Misschien heb jij gewoon veel energie …
En eigenlijk heb jij engelengeduld …

In het boek ‘Mama, papa, weet je …? Ik heb kwaliteiten!’ vinden ouders, leraren en begeleiders inspiratie om kwaliteiten te ontdekken bij jonge kinderen. Hiervoor gebruiken de auteurs het oplossingsgericht model en het kernkwadrantenmodel. Beiden geven een verrassende kijk op het gedrag van kinderen. Deze visie versterkt een positief zelfbeeld en een goed gevoel bij kinderen, maar het zet ook de volwassenen rondom het kind aan om het kind anders te benaderen. De taal van ‘kwaliteiten’ biedt zowel kinderen, ouders, leraren en begeleiders kansen om samen te leren van én met elkaar.

BOb en Pablo

Op een dag landt de avontuurlijke pinguïn Pablo op de Noordpool. Hij ontmoet daar Bob, een ijsbeer die niet weet wat zijn kwaliteiten zijn. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar de kwaliteiten van Bob en vertrekken ze op een spannende ontdekkingstocht.

Dit spannende avontuur werd bedacht en geschreven door Evelyne Rabe, Mathieu Stevens, Nona Deberg, Nele Ruyters, Irene Devlaminck, Sherina Evrard, Nathalie Pauwels, Jana Larivière, Joyce Larivière en Josse Vandecasteele i.s.m. Chris Van Dam.

Illustraties Ruth Van Wichelen.

Deze pagina heeft de volgende subpagina's.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s